Utställning: Anna Ådahl - Default Character

Marabouparken

Senast uppdaterad 2018-05-14

Beskrivning
Under de senaste tio åren har begreppet folkmassa spelat en central roll i Anna Ådahls konstnärskap. I ett flertal arbeten har hon observerat och undersökt förhållandet mellan individen och massan men även kroppens språk i relation till det psykologiska, fysiska eller politisk rum som omger den. I sin aktuella praktikbaserade forskning har Ådahls fokus riktats mot samtida folkmassors egenskaper, estetik och politik i ett nytt digitaliserat sammanhang.Anna Ådahl menar att organiserandet och systematiserandet av folkmassor rent definitionsmässigt är en politisk handling. Det vill säga, när man skapar och programmerar en folkmassa, även om det är en simulering eller en framställning, så producerar man en politisk handling, en politisk bild. Hur påverkar en programvara, som har sitt ursprung i framställningen av våldsamma handlingar, den simulerade folkmassan och hur återkopplar den till tidigare teorier om massan som mobb, som en potentiellt formbar och våldsam kraft?

Vilka folkmassor är representerade? Vilka behöver programmeras eller systematiseras? Vart tar individen och den personliga agensen vägen? Vilket kollektiv kan göra motstånd i det simulerades sfär? 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Från T-centralen, Blå linje mot Hjulsta, stig av i Sundbybergs Centrum, ta uppgång Sundbybergs station, Landsvägen. Gå till Marabouparken eller ta buss 512 mot Spånga station. Stig av vid station Marabouparken.

Pendeltåg:
Från Stockholm C, ta tåg 35 mot Kungsängen/Bålsta,
stig av på Sundbybergs station. Gå till Marabouparken eller ta buss 512 mot Spånga station. Stig av vid station Marabouparken.

Tvärbanan:
Från Alvik, ta tåg mot Solna centrum, stig av i Bällsta bro, gå Löfströms allé fram till Marabouparken.

Buss:
512 från Solna C mot Spånga station. Stig av vid
Marabouparken.

Bil:
Parkeringsplats med infart från Järnvägsgatan.
Begränsade parkeringsmöjligheter
längs med Löfströms allé.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
Karta