Carl Eldhs Ateljémuseum

Museum

Senast uppdaterad 2018-08-15

Tider

Öppettider: 1–31/10 mån–lör stängt, sön 12–16, 1/11 2018–31/3 2019 mån–sön stängt.

Beskrivning
Kom nära konsten och konstnären på ett unikt sätt i Carl Eldhs bevarade ateljé. Här tycks tiden ha stått stilla men nuet gör sig påmint med gästande samtidskonstnärer.

Museet ligger i idylliska Bellevueparken, strax intill tättbebyggda Vasastan i Stockholm. Den skyddade miljön uppe på Bellevueberget och dess vidsträckta utsikt över Brunnsviken och Haga var viktiga faktorer när Carl Eldh valde ut platsen för sin ateljé. Här kunde han ta tillvara det för en konstnär så viktiga norrljuset och här hade han möjlighet att arbeta utomhus, i ateljéns trädgård. Fortfarande präglas miljön i och kring Eldhs ateljé av det ljus och lugn som en gång fick konstnären att bosätta sig här.

Skulptören Carl Eldh (1873-1954) var en av Sveriges mest anlitade konstnärer under 1900-talets första hälft. I mer än tre decennier levde och arbetade han i den ateljé som idag är museum. Den ovanliga träbyggnaden ritades 1919 av Ragnar Östberg, arkitekten bakom Stadshuset i Stockholm, och rymmer flera hundra verk från Eldhs långa, verksamma liv.

Läs mer här!
Kostnad

Entré: vuxen 80 kr, pensionär 70 kr, student 70 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta