Dinner with Margiela – en kväll om mode som konst

Artipelag

Senast uppdaterad 2019-01-29

Beskrivning
Torsdagen den 21 februari genomför Artipelag ett middagsseminarium kopplat till den pågående utställningen Margiela, åren med Hermès. Medverkar gör Maria Ben Saad, lektor på Beckmans designhögskola, Ika Johannesson, journalist vid SVT Kulturnyheterna, Richard Julin, konstnärlig ledare på Accelerator vid Stockholms universitet och Ane Lynge-Jorlén, Research Fellow i Fashion Studies på DIS Copenhagen.

Vad händer med modet när den definieras som konst? Vilka faktorer i branschen, i tidsandan och i samhället ha bidragit till att skapa myten om Margiela och lett till att hans dekonstruktion blev en slags vägvisare för många av dagens modeskapare? Och hur kan vi beskriva det kreativa arvet som kristalliseras i Margielas kreationer för Hermès? Dessa är några av de frågeställningar som seminariets panel kommer att beröra.

Under dialogen serveras åhörarna en trerätters middag signerad Artipelags köksmästare Gustav Otterberg. Direktbussar kommer transportera gäster från centrala Stockholm till Artipelag och tillbaka. De som tidigare inte sett utställningen kan ta en tidig buss och uppleva utställningen före seminariet.

För mer info och biljetter se artipelag.se.

HITTA HIT

Buss:
SL 468 till Hålludden (Artipelag huvudentré)Ta buss 474 från Slussen och gå av i Gustavsbergs centrum. Där sker byte till buss 468 mot Hålludden.

SL 423 till Hålluddens Trafikplats (1,5 km promenad till huvudentrén)Ta buss 423 från Slussen och gå av i Hålluddens Trafikplats. Därifrån är det ca 1,5 km promenad till Artipelags huvudentré (423 går endast på vardagseftermiddagar).

SL 474 till Värmdö Marknad (3,5 km promenad till huvudentrén)Ta buss 474 från Slussen och gå av i Värmdö Marknad. Därifrån är det ca 3,5 km promenad till Artipelags huvudentré. Följ vägen som går mellan COOP och INGO bensinmack och följ därefter skyltning mot Artipelag.

Bil:
Kör väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltningen. Efter avfarten vid Trafikplats Hålludden blir vägen smalare. 
Koordinater: 59.30672, 18.34735
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta