Episod

Kulturhuset Stadsteatern – Klarascenen

Senast uppdaterad 2018-04-19

Beskrivning
Ett hus står i centrum i detta existentiella drama fyllt av humor och värme.

Under en husvisning får vi möta sex personer i olika skeden av livet. Ägarna till huset som vill sälja för att försöka lämna sorg och stagnation bakom sig, de medelålders makarna som behöver ett nytt projekt för att hitta gnistan i relationen igen och det yngre paret som precis har påbörjat resan tillsammans. Liv som vidrör varandra en kort stund och ruckar på de väl upptrampade spåren. Vad gör vi för att vi vill och vad gör vi för att vi tror att vi måste?

I Episod bjuder Lars Norén på stor igenkänning, som med ömhet beskriver vår strävan
att nå varandra.

En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Svenska teatern i Helsingfors och Kulturhuset Stadsteatern.


PRESS
"En uppsättning i mästarklass" Sydsvenskan
"Stor scenisk njutning" Dagens Nyheter
"Skär rätt igenom våra liv" Svenska Dagbladet
"Drabbande värme och ömhet" Ystads Allehanda
"Ringar in livet så som det är" Expressen
"Stark Norénpjäs" Skånska Dagbladet


Jupither Josephsson Theatre Company är ett fristående scenkonstkompani som drivs av Sofia Jupither och Ulrika Josephsson. Kompaniet som har förebilder i kontinentens
produktionsformer ökar utbytet och samproduktionen mellan teatrar i såväl Europa som Sverige. Sedan starten 2014 har Jupither Josephsson theatre Company satt upp två produktioner som har turnerat runt om i Europa; Tigern av Gianina Carbunariu och 20 november av Lars Norén, båda i regi av Sofia Jupither. 2018-2019 turnerar den tredje produktionen, uruppförandet av Lars Noréns Episod.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-centralen
Kostnad

Pris: 100–300 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!