Welmas blogg
Publicerat 26 Oktober 2018 12:05

Girlpower på Nalen

Welma vill tipsa om tre coola konserter på Nalen nu när höstmörkret börjar falla. Låt dessa kvinnor bli era stjärnor på konserthimlen! Missa inte Good Harvest, Neko Case och Ibeyi.

Text: Anna Lekberg Foto: Schvarcz Agentur, Emily Shur, Nalen

Good Harvest

Hanna Enlöfs och Ylva Erikssons, i Good Havest, har ett samspel som kallats för intressant, lekfullt oväntat och enormt vackert är ord som ger en bild av Hanna Enlöf och Ylva Erikssons samspel. Något för den sanna musikälskaren alltså! Vad de menar med att kalla sig musikaliska tvillingar blir klart när man hör deras röster som sammansvetsat leker fram med ett gitarrspel som rymmer klangen av en hel symfoniorkester. 

Läs mer här!

Neko Case

Neko Case har länge varit ett av alt-countryns främst namn. Nu i oktober kommer den amerikanska stjärnan till Nalen. Både solo och som del av supergruppen The New Pornographers har Case pumpat ut ärliga spår med en stark personlig prägel, allt som oftast på en bädd av ödsliga och vackra tongångar. Den första juni släppte Neko Case albumet Hell-On, hennes första sedan 2016 års hyllade samarbete med Laura Veirs och k.d. lang: case/lang/veirs.

​Läs mer här!

Ibeyi

Tänk Afrika, Kuba och Paris. Syskonduon Ibeyi har hyllats världen över för sin globala, urbana musik. Med två hyllade album i ryggen kommer de äntligen tillbaka till Stockholm. Influenserna är många vilket kan förklaras såhär: systrarna Lisa-Kaindé och Naomi Díaz är födda i Paris och kallar Frankrike hem, de bodde ett par barndomsår på Kuba och hälsar på årligen, de har nigerianska rötter från pappa och en fransk-venezuelansk mamma med tunisisk härkomst.

​Läs mer här!