#tystdansa

Dansmuseet

Senast uppdaterad 2018-09-28

Beskrivning
100 berättelser från #tystdansa bevaras för framtiden“... som forskningsmaterial eller bara för att inte glömma.”Dansarnas upprop inom #metoo-rörelsen lämnar över 100 berättelser knutna till #tystdansa till Dansmuseet torsdag 4 oktober.
#metoo-rörelsen uppstod hösten 2017 där personer inom flera olika yrkeskategorier berättade om sexuella ofredanden och/eller sexuella övergrepp. Dansarnas upprop #tystdansa lämnar nu över 100 berättelser på ämnet till Dansmuseets arkiv och samlingar.
– Detta sker i ett aktivt val att föreviga och samla det som hänt för alla att kunna ta del av, använda som forskningsmaterial eller bara för att inte glömma, menar en representant för #tystdansa.

I samband med överlämnandet av berättelserna ordnas ett samtal med #tystdansa om uppropet och vad som hänt sedan hösten 2017 och hur #tystdansa mår nu och vad som behöver göras nu. Alla är välkomna till samtalet och får ställa frågor till de tre representanter från #tystdansa som medverkar. 
Tid: 18–19 men dörrarna öppnas 17.30 och i Bistro Rolf de Maré finns dryck och tilltugg att köpa och ta med in på samtalet.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-Centralen eller Kungsträdgården. 
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta