Årsdagen för Slaget vid Stäket

Slagfältsmuseet HAMN

Senast uppdaterad 2018-08-02

Beskrivning
I det nordiska kriget brände ryssarna bebyggelse längs kusten. Vid Baggensstäket, vid inloppet till Stockholm stred svenska och ryska trupper den 13 augusti 1719.  Vem var det egentligen som vann slaget vid Stäket? Var det en ärofylld svensk seger? Eller var det ryssarna som vann? Kanske finns det en helt annan historia att berätta.

Program:
Kl 11-17: Museet är öppet med fri entré.

Kl 11: Samling vid museet för avfärd till Skogsö och guidning på slagfältet av slagfältsarkeologen Tomas Englund. Samåkning uppmuntras och FÖRANMÄLAN krävs. Om ni vill följa med på exkursion, hör av er till oss på info@hamnmuseum.se eller 08-570 31 110 senast den 8 augusti.

Kl 12.30: Familjevisning om soldater och deras familjer under 1700-talet. Gör ditt eget soldattorp med familj.

Kl 14: Föreläsning av Maria Somonava, doktor i historia vid universitetet i Minsk, om det vitryska perspektivet på Stora nordiska kriget.

Kl 14.30: Familjevisning om soldater och deras familjer under 1700-talet. Gör ditt eget soldattorp med familj.

Kl 15: Föreläsning av slagfältsarkeologen Tomas Englund om Slaget vid Stäket.

Guidning om slaget kl 12, 13 och 16 i museet.

Tipsrunda i museet för barn hela dagen.

Varmt välkomna!

HITTA HIT

Buss och tåg från Slussen: 
Ta anslutningsbuss från Slussen till Henriksdal och ta
därefter Saltsjöbanan till hållplats ”Fisksätra”. Därefter ca 200 meters promenad på samma sida om spåret som stationen ligger – gå (förbi skola och Folkets Hus) mot marinan till museet.

Bil: 
Väg 222 från Slussen, efter Nacka Forum håll höger mot Saltsjöbaden, därefter avfart mot Fisksätra. Ta till vänster efter tågstationen (skylt: Saltsjö Pir), över järnvägen och omedelbart ned till höger och sedan till vänster in på infarten. P-platser är anvisade.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!