Welmas blogg
Publicerat 04 Oktober 2018 16:06

Megasuccén Så som i Himmelen förlängs – boka biljetter före alla andra

Megasuccén Så som i himmelen – en av Sveriges mest älskade filmer som blivit hjärtevärmande musikal  – förlängs!  På måndag blir det stort biljettsläpp till vårens föreställningar på Oscarsteatern och under hösten har musikalen visats för fullsålda hus. Welma kunde inte låta bli att ställa fem snabba frågor till nya stjärnskottet Philip Jalmelid som gör rollen som världsdirigenten Daniel Daréus. Och pssst, du som är kompis med Welma kan nu haffa bästa platserna till vårens föreställningar före alla andra! 

Text: Anna Lekberg Foto: Mats Bäcker/Maryam Barari

Wow, kul med förlängd spelperiod! Hur känns det att vara med i Så som i himmelen?

– Det känns fantastiskt att få gestalta en så fin roll som Daniels, där jag spelar en man som drivs av sina känslor och som är en mjukis, en motpol till en vanligt förekommande burdus maskulin fixbild. 

På vilket sätt har du jobbat med den karaktär du spelar?

– Jag har utgått från mig själv och mitt kunnande där jag istället för Daniels världskarriär, har en Sverigekarriär att förhålla mig till och den press det kan innebära. Jag kommer också från en liten by, var lite småmobbad och kan verkligen relatera till hur det är att ta revansch och sedan försöka försonas med det förflutna. 

Vad blir du berörd av i själva storyn?

– Kärlekshistorien! Daniel hade ju varit kär i karriären och inte upplevt någon kärlekshistoria innan, och blir kär för första gången som 39-åring. Jag blir också väldigt berörd i hur tydlig glädjen i körsången är. Jag tänker tillbaka på när jag själv åkte till Gotland och coachade min mammas kör. Jag har aldrig haft så roligt och rycktes med i hur helande musik kan vara när fokuset går från att endast ha sikte på det professionella till att också se det roliga. Det finns ingenting som får en på så gott humör som att sjunga! 

Vad är roligast med föreställningen? 

– Allt! Jag var ju på audition 2012 och nu står man på scenen. Det är otroligt stort att göra en urpremiär och se hur bra det blev och hur positiva kritikerna varit. Att bli jämförd med stora musikaler som Kristina från Dufvemåla och Chess är svårt att ta in. Vad har varit svårast?

– Det svåraste har varit att jobba så mycket med talad text, vilket jag inte gjort i så många produktioner tidigare. Det har också varit en utmaning att få fram på scenen Daniels inre kamp med sitt inre tvivel, som jag tror alla konstnärer upplever. Någon säger "Du är fantastiskt bra!" och man undrar om de ljuger. En annan svår uppgift har varit att gestalta hans känslostyrda kamp för att hålla temperamentet och sina hjärtproblem i schack. 

Varför ska man se Så som i himmelen?

– För att den talar till oss människor om vårt lika värde och att få vara som man är. Berättelsen är på liv och död, både Fredrik Kempes underbara musik, historien och Daniels liv. Och förstås, att få en boost i tron på den äkta kärleken. Det ger en good feeling! 

Boka biljetter före alla andra – först till kvarn

Biljettrycket har varit enormt och hela hösten är redan nu nästintill slutsåld. Därför har vi glädjen att kunna släppa upp ytterligare två månader – och du som är kompis med Welma får möjlighet att boka innan det officiella släppet, som är den 8 okt!

Vårens föreställningar, 4 jan – 9 mars, (fre-lör samt vissa tors och sön).

Boka dina biljetter här!