Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern: "The Laramie project"

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-02-19

Beskrivning
1998 skakades den lilla staden Laramie av det brutala mordet på en ung, homosexuell man. Matthew Shepard kidnappades, misshandlades och lämnades att dö bunden vid ett stängsel. Händelsen blev en nyhet över hela världen och ett av de första morden som tydligt rubricerades som hatbrott.

Hur förändras en plats och människorna som lever där efter en sådan händelse? Vilka frågar och svar behövs då två personer begår ett så avskyvärt brott i en stad där de är bekanta för de flesta?

Strax efter mordet reser en teatergrupp till Laramie för att skapa sig en bild av platsen efter det som just hänt. Teatergruppens medlemmar gör över 200 intervjuer med invånare i den lilla staden som ligger i USAs mest glesbefolkade delstat Wyoming. De talar med domare, grannar, studenter, chaufförer, katoliker, muslimska feminister, poliser, föräldrar och många andra. Utifrån intervjuerna skriver de The Laramie Project, en pjäs som handlar om det  som ska vara lika för alla men i realiteten inte är det. Människovärdet.

The Laramie Project är byggd på dokumentärt intervjumaterial insamlat i Laramie 1998. Pjäsen har spelats över hela världen sedan första uppsättningen i New York för 20 år sedan. Den 9 mars är det Sverigepremiär i Skärholmen.

HITTA HIT


Kostnad

Ordinarie:60 kr, Grupp 10 pers, (pris/pers): 50 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!